چهارشنبه ٠٢ بهمن ١٣٩٨ - 
1 2
 
منو اصلی
بروزرسانی
تاریخ آخرین بروز رسانی:1398/10/24
 
صفحه اصلي > معاونت تحقیقات و فناوری > گروه های پژوهشی > گروه تحقیقات صنایع غذایی 
 
 

گروه تحقيقات صنايع غذايي

معرفي

گروه تحقيقات صنايع غذايي در بخش تكنولوژي مواد غذايي، شيمي مواد غذايي و ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي مواد غذايي فعاليت مي‌نمايد. آزمایشگاه های گروه تحقیقات صنایع غذایی متشکل از سه آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمایشگاه بیوتکنولوژی مواد غذایی و آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی می‏باشد.

 

چشم انداز

تحقيق و توسعه روش‏هاي مناسب توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي براي دستیابی به خودكفايي در صنايع غذايي و ارتقاء كيفيت محصولات توليدي و ايمني مواد غذايي

 

رسالت

تعریف و ارائه راهکارهای مناسب جهت بررسي و انتخاب روش هاي لازم و مناسب براي توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي.

 

اهداف   

  • ارائه روش هاي مناسب جهت بهينه سازي تکنولوژي توليد، تبديل، نگهداري و بسته بندي مواد غذايي .
  • بررسي و شناسايي مواد اوليه  مناسب براي فعاليت‏هاي مختلف غذایی
  • ارزشيابي مواد خام، پخته و فرايند شده متداول در كشور و وارداتی از كشورهاي مختلف
  • بررسي آلودگي‏هاي ميكروبي و شيميايي مواد غذايي
  • بررسي روش‏هاي مناسب غني كردن مواد غذايي با توجه به کمبودهای تغذیه ای مناطق مختلف کشور
  • بررسي روش‏هاي كم كردن و جلوگيري از ضايعات مواد غذايي
  • بررسي امكانات دسترسي به منابع جديد غذايي
  • انجام امور تحقيق و توسعه براي واحدهاي صنايع غذايي
  • بررسي كاربرد منابع بيولوژيك در صنايع غذايي

 

فعاليت‏ها

  • برنامه ملی پایش عوامل خطر تغذیه ای در بیماری­های غیر واگیر
  • تولید و فرمولاسیون فرآورده های جدید غذایی
  • کنترل کيفيت و ايمني مواد غذايي
  • تعيين نوع و ميزان آلاينده هاي شيميايي و ميکروبي مواد غذايي    
  • استخراج ترکيبات زیست فعال از منابع غذايي 
  • توليد فرآورده هاي غذایی بيولوژیک
  • بررسي و تهيه جداول ترکيبات مواد غذايي
  • ايجاد بانک اطلاعاتي علوم و صنايع غذايي کشور
  • مشارکت فعال در تدوین استانداردهای مواد غذایی
  • بررسی علمی و کارشناسی نوآوری ها، اختراعات و تهیه گزارش علمی برای سازمان های مربوطه
  • مشاوره و همکاری با سازمان هایمختلف در حوزه مواد غذایی از جمله سازمان غذاو دارو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سازمان ملی استاندارد ایران و غیره.
  • برگزاري و شركت در كارگاه‏هاي علمي
  • برگزاري و همكاري در اجراي كنگره های مرتبط
  • ایجاد مجله Applied Food Biotechnology(http://journals.sbmu.ac.ir/afb)، ایندکس شده درWeb of Science (ISI)، WHO Eastern Mediterranean Region (IMEMR)،  ISI (Emerging Sources Citation Index)، و scopus

 

 

عناوین طرح های کلان جاری گروه تحقیقات صنایع غذایی

  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیردار در مواد غذايي صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر کیانوش خسروی دارانی)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر نوشیدنی ها، کنسرو ها و مغزهای صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر سهراب وندی)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر روغن و چربی‏های خوراکی صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر خدیجه خوش طینت)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر غلات و فرآورده های آردی صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر زهرا هادیان)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر شیر و فرآورده های شیری صنعتی و صنفی ایران (مجری: جناب آقای دکتر محمدرضا کوشکی)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیردار در فرآورده های گوشتی صنعتی و صنفی ایران (مجری: جناب آقای دکتر روح الله فردوسی)
  • بررسی فرایندی میزان تولید بقایای اتانول در مراحل مختلف تولید نوشیدنی مالت، مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر سهراب وندی)

 

 

فهرست اسامی اعضای هیئت علمی و کارشناسان گروه تحقیقات صنایع غذایی

 

ایمیل

Orcid ID

زمینه فعالیت پژوهشی

رتبه

رشته تحصیلی

نام و نام خانوادگی

ردیف

k.khosravi@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0002-0269-6385

بیوتکنولوژی غذایی: کاربرد سیستمهای تخمیری در تولید توده سلولی (پروتیین تک یاخته، پروبیوتیک‌ها و ...) و متابولیت‌های میکروبی (اسیدهای آلی، روغن تک یاخته، اسیدهای آمینه)؛ استفاده از میکرب‌ها در پالایش آلودگی از مواد غذایی (مایکوتوکسین‌ها، فلزات سنگین و میکرب‌های بیماریزا و فسادزا)؛ نانوبیوتکنولوژی غذایی: استفاده از نانولیپوزوم‌ها در ریزپوشانی مواد غذایی

استاد

دکتری تخصصیمهندسی شیمی-بیوتکنولوژی

کیانوش خسروی دارانی

1

sohrabv@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0002-7674-0828

 

فرمولاسیون غذاهای فراسودمند و

نوشیدنی ها، ایمنی مواد غذایی (مانند پایش و روش های کاهش فلزهای سنگین و توکسین ها)

دانشیار

 

دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی

سارا سهراب وندی

2

mr_koushki@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0001-9278-0267

علوم لبنیات، پایش مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی، تکنولوژی مواد غذایی، فرمولاسیون مواد غذایی و کاهش قند، نمک و چربی، غذاهای عملگرا و غذا برای افراد خاص، افزودنی ها، بسته بندی

دانشیار

دکتری تخصصیعلوم و صنایع غذایی

محمد رضا کوشکی

3

z_hadian@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0003-2065-5680

ایمنی مواد غذایی، فرمولاسیون مواد فعال زیستی مانند امگا-3 با لیپوزوم و  اسانسهای خوراکی با بتاسیکلودکسترین ، فن آوری­های نانو، فن آوری غلات و فراورده­های آن و مسائل مرتبط با صنعت غذا

استادیار

دکتری تخصصیعلوم و صنایع غذایی

زهرا هادیان

4

Kh.khoshtinat@sbmu.ac.ir

 

orcid.org/0000-0002-8285-0054

کنترل کیفیت مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی،‌ ریزپوشانی اسانس های خوراکی، شیمی مواد غذایی، روغن ها و چربی های خوراکی، آنتی اکسیدان های طبیعی

 

استادیار/ مدیر گروه

دکتری تخصصی  علوم و صنایع غذایی

خدیجه خوش طینت

5

mohammadi@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0002-0901-6848

فرمولاسیون مواد غذایی، کنترل کیفیت مواد غذایی، قوانین و مقررات مواد غذایی، غنی­سازی مواد غذایی

استادیار

دکتری تخصصی  علوم و صنایع غذایی

مهرداد محمدی

6

drferdosi@sbmu.ac.ir

-

گوشت و فرآورده های گوشتی

 

استادیار

دکتری حرفه ای دامپزشکی، MPH بهداشت عمومی

روح الله فردوسی

7


 

 

 

 

 

ایمیل

Orcid ID

زمینه فعالیت پژوهشی

رتبه

رشته تحصیلی

نام و نام خانوادگی

ردیف

 

saeideh.esmaeili@sbmu.ac.ir

 

 

orcid.org/0000-0002-6027-7920

ایمنی مواد غذایی (فلزات سنگین)،پرتودهی مواد غذایی، تکنولوژی مواد غذایی، بیوترانسفورماسیون، ادویه ها و گیاهان دارویی (ترکیبات زیست فعال اسانسو عصاره، ویژگی های ضد اکسایشی و ضد میکروبی و غیره)

 

دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی

سعیده اسمعیلی

 

1

komeilyr@sbmu.ac.ir

 

orcid.org/0000-0003-3722-2240

کنترل کیفیت مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی، شیمی مواد غذایی

کارشناس آزمایشگاه

 

کارشناسی علوم تغذیه

رزیتا کمیلی فنود

2

drnhsjavadi@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0001-7512-1745

پژوهش در مورد میکروب­های قابل انتقال از غذا، مواد ضدمیکروبی، نگهدارنده­های طبیعی مواد غذایی، استخراج مواد ضد میکروبی طبیعی از مواد غذایی بخصوص ادویه­ها و سبزی­ها به منظور استفاده بعنوان نگهدارنده، سموم طبیعی مواد غذایی

کارشناس آزمایشگاه

 

دکتری حرفه­ای علوم آزمایشگاهی

 

نسرین حاجی سید جوادی

3

pkoohy@sbmu.ac.ir

orcid.org/0000-0003-4797-2061

 

ایمنی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی

کارشناس آزمایشگاه

 

کارشناس ارشد میکروبیولوژی

 

پالیز کوهی کمالی دهکردی

4

drsgmortezaie@gmail.com

-

میکروبیولوژی مواد غذایی  و ایمنی مواد غذایی

 

 

دکتری حرفه­ای پزشکی

 

سید غلامرضا مرتضایی

5

 
پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
 انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور  
آدرس:تهران،شهرک قدس(غرب)،بلوار شهیدفرحزادی،خیابان شهید حافظی(ارغوان غربی)،پلاک 7
تلفن : 22357483 - 021
پست الکترونیک : nutrition@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.