دوشنبه ٢٤ مرداد ١٤٠١ - 
1 2
 
منو اصلی
بروزرسانی
تاریخ آخرین بروز رسانی:1400/03/04
 
صفحه اصلي > معاونت تحقیقات و فناوری > گروه های پژوهشی > گروه تحقیقات صنایع غذایی 
 
 

گروه تحقيقات صنايع غذايي

معرفي

گروه تحقيقات صنايع غذايي در بخش تكنولوژي مواد غذايي، شيمي مواد غذايي و ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي مواد غذايي فعاليت مي‌نمايد. آزمایشگاه های گروه تحقیقات صنایع غذایی متشکل از سه آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمایشگاه بیوتکنولوژی مواد غذایی و آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی می‏باشد.

 

چشم انداز

تحقيق و توسعه روش‏هاي مناسب توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي براي دستیابی به خودكفايي در صنايع غذايي و ارتقاء كيفيت محصولات توليدي و ايمني مواد غذايي

 

رسالت

تعریف و ارائه راهکارهای مناسب جهت بررسي و انتخاب روش هاي لازم و مناسب براي توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي.

 

اهداف   

  • ارائه روش هاي مناسب جهت بهينه سازي تکنولوژي توليد، تبديل، نگهداري و بسته بندي مواد غذايي .
  • بررسي و شناسايي مواد اوليه  مناسب براي فعاليت‏هاي مختلف غذایی
  • ارزشيابي مواد خام، پخته و فرايند شده متداول در كشور و وارداتی از كشورهاي مختلف
  • بررسي آلودگي‏هاي ميكروبي و شيميايي مواد غذايي
  • بررسي روش‏هاي مناسب غني كردن مواد غذايي با توجه به کمبودهای تغذیه ای مناطق مختلف کشور
  • بررسي روش‏هاي كم كردن و جلوگيري از ضايعات مواد غذايي
  • بررسي امكانات دسترسي به منابع جديد غذايي
  • انجام امور تحقيق و توسعه براي واحدهاي صنايع غذايي
  • بررسي كاربرد منابع بيولوژيك در صنايع غذايي

 

فعاليت‏ها

  • برنامه ملی پایش عوامل خطر تغذیه ای در بیماری­های غیر واگیر
  • تولید و فرمولاسیون فرآورده های جدید غذایی
  • کنترل کيفيت و ايمني مواد غذايي
  • تعيين نوع و ميزان آلاينده هاي شيميايي و ميکروبي مواد غذايي    
  • استخراج ترکيبات زیست فعال از منابع غذايي 
  • توليد فرآورده هاي غذایی بيولوژیک
  • بررسي و تهيه جداول ترکيبات مواد غذايي
  • ايجاد بانک اطلاعاتي علوم و صنايع غذايي کشور
  • مشارکت فعال در تدوین استانداردهای مواد غذایی
  • بررسی علمی و کارشناسی نوآوری ها، اختراعات و تهیه گزارش علمی برای سازمان های مربوطه
  • مشاوره و همکاری با سازمان هایمختلف در حوزه مواد غذایی از جمله سازمان غذاو دارو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سازمان ملی استاندارد ایران و غیره.
  • برگزاري و شركت در كارگاه‏هاي علمي
  • برگزاري و همكاري در اجراي كنگره های مرتبط
  • ایجاد مجله Applied Food Biotechnology(http://journals.sbmu.ac.ir/afb)، ایندکس شده درWeb of Science (ISI)، WHO Eastern Mediterranean Region (IMEMR)،  ISI (Emerging Sources Citation Index)، و scopus

 

 

عناوین طرح های کلان جاری گروه تحقیقات صنایع غذایی

  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیردار در مواد غذايي صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر کیانوش خسروی دارانی)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر نوشیدنی ها، کنسرو ها و مغزهای صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر سهراب وندی)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر روغن و چربی‏های خوراکی صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر خدیجه خوش طینت)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر غلات و فرآورده های آردی صنعتی و صنفی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر زهرا هادیان)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیرداردر شیر و فرآورده های شیری صنعتی و صنفی ایران (مجری: جناب آقای دکتر محمدرضا کوشکی)
  • برنامه ملی پايش عوامل خطر تغذیه‌ای بیماری های غیر واگیردار در فرآورده های گوشتی صنعتی و صنفی ایران (مجری: جناب آقای دکتر روح الله فردوسی)
  • بررسی فرایندی میزان تولید بقایای اتانول در مراحل مختلف تولید نوشیدنی مالت، مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران (مجری: سرکار خانم دکتر سهراب وندی)

 

 

فهرست اسامی اعضای هیئت علمی و کارشناسان گروه تحقیقات صنایع غذایی

 

 

ردیف

نام و نام خانوادگی

رشته تحصیلی

رتبه

زمینه فعالیت پژوهشی

Orcid ID

ایمیل

1

کیانوش خسروی دارانی

دکتری تخصصی مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی

استاد

بیوتکنولوژی غذایی: کاربرد سیستمهای تخمیری در تولید توده سلولی (پروتیین تک یاخته، پروبیوتیک‌ها و ...) و متابولیت‌های میکروبی (اسیدهای آلی، روغن تک یاخته، اسیدهای آمینه)؛ استفاده از میکرب‌ها در پالایش آلودگی از مواد غذایی (مایکوتوکسین‌ها، فلزات سنگین و میکرب‌های بیماریزا و فسادزا)؛ نانوبیوتکنولوژی غذایی: استفاده از نانولیپوزوم‌ها در ریزپوشانی مواد غذایی

orcid.org/0000-0002-0269-6385

k.khosravi@sbmu.ac.ir

2

 

سارا سهراب وندی

 

دکتری تخصصی علوم و مهندسی صنایع غذایی

دانشیار

 

فرمولاسیون غذاهای فراسودمند ونوشیدنی ها، ایمنی مواد غذایی (مانند پایش و روش های کاهش فلزهای سنگین و توکسین ها)

orcid.org/0000-0002-7674-0828

 

sohrabv@sbmu.ac.ir

3

محمد رضا کوشکی

دکتری تخصصیعلوم و صنایع غذایی

دانشیار

علوم لبنیات، پایش مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی، تکنولوژی مواد غذایی، فرمولاسیون مواد غذایی و کاهش قند، نمک و چربی، غذاهای عملگرا و غذا برای افراد خاص، افزودنی ها، بسته بندی

orcid.org/0000-0001-9278-0267

mr_koushki@sbmu.ac.ir

4

زهرا هادیان

دکتری تخصصیعلوم و صنایع غذایی

استادیار

ایمنی مواد غذایی، فرمولاسیون مواد فعال زیستی مانند امگا-3 با لیپوزوم و  اسانسهای خوراکی با بتاسیکلودکسترین ، فن آوری­های نانو، فن آوری غلات و فراورده­های آن و مسائل مرتبط با صنعت غذا

orcid.org/0000-0003-2065-5680

z_hadian@sbmu.ac.ir

5

 

خدیجه خوش طینت

دکتری تخصصیعلوم و صنایع غذایی

استادیار/ مدیر گروه

کنترل کیفیت مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی،‌ ریزپوشانی اسانس های خوراکی، شیمی مواد غذایی، روغن ها و چربی های خوراکی، آنتی اکسیدان های طبیعی

 

orcid.org/0000-0002-8285-0054

Kh.khoshtinat@sbmu.ac.ir

6

مهرداد محمدی

دکتری تخصصیعلوم و صنایع غذایی

استادیار

فرمولاسیون مواد غذایی، کنترل کیفیت مواد غذایی، قوانین و مقررات مواد غذایی، غنی­سازی مواد غذایی

orcid.org/0000-0002-0901-6848

mohammadi@sbmu.ac.ir

7

روح الله فردوسی

دکتری حرفه ای دامپزشکی، MPH بهداشت عمومی

 

استادیار

گوشت و فرآورده های گوشتی

-

drferdosi@sbmu.ac.ir

8 سعیده اسمعیلی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی استادیار ایمنی مواد غذایی (فلزات سنگین)،پرتودهی مواد غذایی، تکنولوژی مواد غذایی، بیوترانسفورماسیون، ادویه ها و گیاهان دارویی (ترکیبات زیست فعال اسانسو عصاره، ویژگی های ضد اکسایشی و ضد میکروبی و غیره) orcid.org/0000-0002-6027-7920 saeideh.esmaeili@sbmu.ac.ir


 

 

ردیف

نام و نام خانوادگی

رشته تحصیلی

رتبه

زمینه فعالیت پژوهشی

Orcid ID

ایمیل

 

1

رزیتا کمیلی فنود

کارشناسی علوم تغذیه

کارشناس آزمایشگاه

 

کنترل کیفیت مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی، شیمی مواد غذایی

orcid.org/0000-0003-3722-2240

komeilyr@sbmu.ac.ir

2

نسرین حاجی سید جوادی

دکتری حرفه­ ای علوم آزمایشگاهی

کارشناس آزمایشگاه

 

 

پژوهش در مورد میکروب­های قابل انتقال از غذا، مواد ضدمیکروبی، نگهدارنده­های طبیعی مواد غذایی، استخراج مواد ضد میکروبی طبیعی از مواد غذایی بخصوص ادویه­ها و سبزی­ها به منظور استفاده بعنوان نگهدارنده، سموم طبیعی مواد غذایی

orcid.org/0000-0001-7512-1745

drnhsjavadi@sbmu.ac.ir

3

پالیز کوهی کمالی دهکردی

 

کارشناس ارشد میکروبیولوژی

کارشناس آزمایشگاه

 

ایمنی مواد غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی

 

orcid.org/0000-0003-4797-2061

pkoohy@sbmu.ac.ir

4

سید غلامرضا مرتضایی

دکتری حرفه­ ای پزشکی

 

 

میکروبیولوژی مواد غذایی  و ایمنی مواد غذایی

 

-

drsgmortezaie@gmail.com

 


 

 

   دانلود فایل : 6.3.1399-english research food technology department.pdf           حجم فایل 481 KB
   دانلود فایل : 6.3.1399-farsi research food technology department.pdf           حجم فایل 398 KB
پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
 انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور  
آدرس:تهران،شهرک قدس(غرب)،بلوار شهیدفرحزادی،خیابان شهید حافظی(ارغوان غربی)،پلاک 7
تلفن : 22357483 - 021
پست الکترونیک : nutrition@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.