دوشنبه ٢٤ مرداد ١٤٠١ - 
1 2
 
منو اصلی
بروزرسانی
تاریخ آخرین بروز رسانی:1399/07/28
 
 
 

خلاصه ساختار و شرح وظایف مدیر فناوری های دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه و صصنایع غذایی کشور

 

شرح و ظایف مدیریت امور فناوری دانشکده و انستیتو، در اسفند سال 1394 تدوین گردید، ولی عملیاتی نشد. به همت و پشتیبانی ریاست کنونی این مهم در انتهای آذرماه 1398 با تعیین مدیر برای آن مجموعه (مدیر فناوری های دانشکده و انستیتو) عملیاتی و کلید خورد. این مدیریت بنا دارد در راستای و چهارچوب مدیریت امور فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عمل کرده ولی در آینده با توجه به خاص و تخصصی بودن در دو رشته تغذیه و صنایع غذایی در سطح کشور باید تشکیلات خود را داشته باشد. همچنین بنا دارد با بهره گیری از توان علمی و تخصصی دانشکده  و انستیتو و پشتیبانی دانشگاه گام های موثری را در توسعه فعالیت های فناورانه و با ایجاد بستر مناسب در جهت پیشبرد روند تحقیقات در مسیر توسعه فرآورده های فناورانه و فناوری های نوین و هم چنین تسهیل و تقویت ارتباط با صنعت، تسهیل فرایند تجاری سازی فرآورده ها و دستاوردهای محققین، ارائه آموزش و ترویج فناوری، حفاظت از مالکیت فکری و ثبت اختراعات، ایجاد و راه‌اندازی مراکز رشد و نوآوری، تشکیل شورای فناوری اساتید، تشکیل شورای فناوری دانشجویان و در فعالیت توسعه پایدار کشور در زمینه های غذا و تغذیه دنبال نماید.

 

اهداف مدیر فناوری های دانشکده و انستیتو:

1-      تقویت فناوری های اساتید

2-      تقویت فناوری های دانشجویی

3-      حمایت مالی و آموزشی از کارآفرینان و فناوران

4-      ایجاد بستر مناسب، جهت دست‌یابی به فرآورده های فناورانه و فناوری‌های نوین

5-      مشاوره و راهنمایی در زمینه تاسیس شرکت های فناور و دانش بنیان

6-      ترویج روحیه کارآفرینی در انستیتو و دانشکده و ایجاد محیط کارآفرین و نوآور

7-      تقویت ساختار ارتباط با صنعت و دانشگاه

8-      حمایت از مالکیت فکری و معنوی و تسهیل روند ثبت اختراعات

9-      تسهیل ارتقاء دانشکده و انستیتو به نسل سوم (کارآفرین) و در نهایت

10-   کمک به توسعه پایدار کشور

 

حمایت های مدیر امور فناوری:

1-      حمایت از طرح های فناورانه

2-      حمایت از فناوری های دانشجویی

3-      حمایت از فرآورده های ارتباط با صنعت

4-      حمایت از مالکیت فکری و ثبت اختراعات

5-      حمایت از واحدهای فناور و مرکز رشد

 

 

ساختار مدیریت فناوری

 

شورای فناوری:

 

خط مشی این شورا مطابق شورای فناوری دانشگاه می باشد.

 

مهمترین وظایف شورا:

1-      تصویب طرح های فناورانه و معرفی طرح های مصوب در شورا به صندوق حمایت از فناوران و پژوهشگران مانند صندوق پژوهشی و فناوری پرشین داروی البرز و تسهیل روند کسب حمایت‌های مالی برای فناور می باشد. حمایت مالی در قالب گرنت یا وام فناورانه و سرمایه گذاری خطر پذیر

2-      تصویب مراکز رشد

3-      حمایت های تشویقی از فناوران

4-      نظارت بر مالکیت فکری و معنوی

5-      تعیین خط مشی فناوری انستیتو و دانشکده

اعضاء شورای فناوری اساتید دانشکده و انستیتو به شرح زیر می باشد:

●        جناب آقای دکتر جلال الدین میرزای رزاز     

●        جناب آقای دکتر مرتضی عبدالهی      

●        جناب آقای دکتر محمدرضا کوشکی (دبیر شورا)        

●        سرکار خانم دکتر سارا سهراب وندی       

●        جناب آقای دکتر مفید           

●        سرکار خانم دکتر اسلامیان

شورایفناوری دانشجویان:

 

خط مشی این شورا مطابق شورای فناوری دانشجویان دانشگاه می باشد.

جهت توسعه تفکر فناوری وکارآفرینی در دانشجویان و تشویق ایجاد محیط مناسب برای تبدیل ایده های دانشجویی به محصول و استفاده از این پتانسیل بزرگ در توسعه فناوری دانشگاه و تسهیل حرکت دانشگاه به سوی دانشگاه نسل سوم، کمیته فناوری دانشجویان دانشکده و انستیتودر بهمن 1398 تاسیس گردید.

اهداف کمیته دانشجویی:

1.        افزایش آگاهی و توانمند سازی دانشجویان در حوزه فناوری و کارآفرینی

2.        ایده پردازی در حوزه سلامت و برگزاری رویداد های استارتاپی

3.        بازدید های دوره ای از مراکز فناوری و کارآفرینی

4.        آموزش مهارت های کسب و کار

5.        تشکیل تیم های کارآفرینی و فناوری

6.        کمک به دانشجویان برای تبدیل ایده به محصول

7.        راهنمایی دانشجویان جهت استفاده از تسهیلات فناوری مانند وام و گرنت

اعضای کمیته فناوری دانشجویان دانشکده و انستیتو به شرح زیر می باشد:

●        جناب آقای دکتر کوشکی      مدیریت کمیته فناوری های دانشکده و انستیتو

●        جناب آقای دکتر تسلیخ        دانشجوی PhDصنایع غذایی

●        جناب آقای احمدی گل         دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه

●        جناب آقای پور احسان        دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی

●        جناب آقای رستمی            دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی

●        جناب آقای عرب              دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه

فعالیت ها:

تا کنون کمیته فناوری دانشجویی با حضور مدیر فناوری های دانشکده و انستیتو 6 جلسه برگزار کرده است که در زیر به برخی نتایج آن اشاره می شود:

 Ÿراه اندازی دستگاه پخت نان انستیتو

Ÿتولید ده مرحله خمیر، نان سلامت و غنی سازی شده

Ÿکارآموزی تیم دانشجویی در دو کارخانه آرد و نان                       

Ÿشرکت در چند ورکشاپ تخصصی نان های حجیم و نیمه حجیم.

اهداف آینده کمیته:

  1. ورود به حوزه محصولات سلامت محور و اصلاح نواقص موجود در معیشت مردم مانند انواع نان مسطح و نان حجیم
  2. حل مشکلات شرکت های صنایع غذایی و همکاری با آن ها
  3. ورود به حوزه استارتاپ و برگزاری رویداد های استارتاپی و وبینار
  4. ایجاد رویداد های ایده بازار
  5. برگزاری دوره های آموزشی و ورکشاپ در حوزه صنایع غذایی و تغذیه
  6. شرکت در کارگاه های تخصصی

تجاری سازی و ارتباط با صنعت:

خط مشی، شرح وظایف تجاری سازی و ارتباط با صنعت، عقد قراردادها مطابق دفتر تجاری سازی و ارتباط با صنعتدانشگاه می باشد.

توسعه پایدار کشور نیازمند ارتباطات مستحکم بین دانشگاه به عنوان مرکز تولید علم و تربیت نیروی متخصص از یک طرف و ارگان‌های دولتی و خصوصی به ویژه صنایع به عنوان استفاده کننده علم و نیروی متخصص از سوی دیگر است. انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، با توجه به سابقه تاسیس بیش از نیم قرن، دارای جایگاه ویژه‌ای در عرصه تحقیقات و آموزش تغذیه و صنایع غذایی، در کشور و منطقه است.

 

شرح وظایف دفتر تجاری سازی و ارتباط با صنعت:

1. برگزاری همایش ها، سمینارها و کارگاهها ی آموزشی و نمایشگاههای تخصصی

2. راه اندازی اکیب های علمی و تشکیل جلسات مشترک بین دانشگاهیان و صاحبان صنایع

3. عقد قرارداد، تفاهم نامه با صنایع و سازمانهای دولتی و غیر دولتی

4. تشویق صنایع به استفاده از نتایج پژوهش های دانشگاهی

4. ایجاد انگیزه لازم در محققین دانشگاهی جهت انجام تحقیقات کاربردی

 

عقد قراردادها ارتباط با صنعت:

کلیه قراردادها (ارائه خدمات مشاوره ای، آزمایشگاهی، آموزشی و فناورانه) تابع دستورالعمل خدمات ارتباط با صنعت دانشگاه و در سایت مدیر امور فناوری دانشگاه (www. Fanavari.sbmu.ac.ir)  می باشد. البته قسمت اعظم درآمد حاصله از قراردادهای مذکور در اختیار مجری و دانشکده جهت توسعه آزمایشگاه محل انجام پروژه قرار خواهد گرفت.

 

آموزش و ترویج فناوری:

مدیریت فناوری های دانشکده و انستیتو، با هدف آگاهی و دانش اعضای محترم هیات علمی، دانشجویان و کارشناسان در اقتصاد دانش مدار و تبدیل ایده به ثروت و کارآفرینی اقدام به ایجاد این بخش نموده است. هدف اصلی این بخش برگزاری دوره‌های آموزشی، همایش ها، نشست های تخصصی با انجمن‌ها و تشکل‌های صنعتی و علمی، کارگاه‌ها، ایده بازارها و موارد مربوطه می باشد.

 

مرکز رشد و نوآوری:

مرکز رشد و نوآوری انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی به طور رسمی از آبان 1395 شروع به فعالیت کرده است و مجموعا 28 شرکت در مرکز رشد و 4 شرکت در پیش رشد فعالیت دارند.

 

بازدید ها، جلسات و شرکت در کارگاه ها عملی:

 

Ÿبازدید از کارخانه آرد تهران باختر به همراه سرپرست محترم انستیتو و دانشکده

Ÿبازدید و جلسه با اعضای آکادمی نان

Ÿجلسه با روسای برخی اتحادیه ها، تشکل ها و انجمن های حوزه آرد و نان

Ÿجلسه با تعدادی تولید کنندگان نان صنفی و نان های حجیم و نیمه حجیم

Ÿشرکت در کارگاه آموزشی و عملی نان سنگک

Ÿشرکت در کارگاه تخصصی نان های حجیم و نیمه حجیم

 

این مدیریت افتخار دارد با امکانات بسیار محدود، آموزش های تئوری و عملی مربوط به تهیه خمیر و تولید نان سلامت و غنی سازی شده را به تیم فناوری دانشجویی انستیتو و دانشکده انتقال داده است. البته این مهم با برنامه ریزی و کمک از یک کارخانه آرد، دعوت از شاطر با سابقه، شرکت سازنده دستگاه پخت نان و تلاش تیم فناوری دانشجویی انستیتو و دانشکده میسر شد.

پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
 انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور  
آدرس:تهران،شهرک قدس(غرب)،بلوار شهیدفرحزادی،خیابان شهید حافظی(ارغوان غربی)،پلاک 7
تلفن : 22357483 - 021
پست الکترونیک : nutrition@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.