شنبه ٠٤ تير ١٤٠١ - 
1 2
 
منو اصلی
بروزرسانی
تاریخ آخرین بروز رسانی:1393/04/05
 
صفحه اصلي > اخبار 
 
 


  چاپ        ارسال به دوست

گوجه سبز برای چه افرادی مضر است؟

دکتر سمیرا ربیعی عضو هیئت علمی با اشاره به محدودیت مصرف گوجه سبز برای برخی افراد خاطرنشان کرد که کالری گوجه‌سبز چندان پایین نیست و هر ۱۲ عدد گوجه ‌سبز متوسط حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد.

گوجه ‌سبز میوه نوبرانه بهاری است که به دلیل طعم ترش آن طرفداران بسیاری دارد و مطلوب اکثر ذائقه‌ها است.

به گفته ایشان این میوه دارای ویتامین‌های مختلف نظیر C، A و برخی ویتامینه های گروه Bو مواد معدنی نظیر فسفر و پتاسیم است.

دکتر ربیعی با اشاره به این که مصرف گوجه سبز باید در برخی افراد با احتیاط صورت گیرد گفت: بیماران کلیوی و افراد مستعد تشکیل سنگ‌های کلیوی به دلیل میزان بالای اسید اگزالیک موجود در گوجه‌سبز باید مصرف این میوه را محدود کنند.

به گفته وی بیماران مبتلا به زخم معده، ریفلاکس معده و سایر بیماری ‌های گوارشی نیز  به دلیل میزان بالای اسید سیتریک و اسید مالیک موجود در گوجه‌ سبز باید در مصرف این میوه محتاط باشند.

این عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف این میوه در کودکان زیر سه سال نیز به دلیل احتمال بروز حساسیت باید با احتیاط صورت گیرد. این حساسیت ممکن است به صورت حساسیت‌های پوستی، اگزما، سرخ شدن و خارش شدید پوست بروز کند.

توصیه های تغذیه ای:

دکتر سمیرا ربیعی در ادامه سخنان خود به بیماران کلیوی و افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه کرد در هنگام مصرف گوجه سبز از افزودن نمک به آن پرهیز کنند.

وی شست و شوی کامل و ضدعفونی گوجه سبز قبل از مصرفش را ضروری برشمرد و تاکید کرد: گوجه سبز ممکن است به فضله پرندگان آلوده باشد. همچنین در تماس مستقیم با دست فروشندگان قرار دارد که درصورت بیمار بودن آنان احتمال انتقال آلودگی و بیماری به میوه و مصرف کننده وجود دارد. بنابراین حتما باید پیش از مصرف میوه را به خوبی شست و ضدعفونی کرد.

دکتر سمیرا ربیعی با اشاره به کالری این میوه نوبرانه گفت: برخلاف تصور عموم انرژی گوجه‌سبز چندان پایین نیست و هر ۱۲ عدد گوجه ‌سبز متوسط، یک واحد میوه محسوب می شود که حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد.  بنابراین افراد دارای اضافه وزن نباید در مصرف گوجه‌ سبز زیاده‌روی کنند.

https://sbmu.ac.ir/index.jsp?siteid=518&fkeyid=&siteid=518&fkeyid=&siteid=198&pageid=45167&newsview=117041

 


٠٩:٠٧ - چهارشنبه ١١ خرداد ١٤٠١    /    عدد : ١١٧٢٦٦    /    تعداد نمایش : ٨٢


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
 انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور  
آدرس:تهران،شهرک قدس(غرب)،بلوار شهیدفرحزادی،خیابان شهید حافظی(ارغوان غربی)،پلاک 7
تلفن : 22357483 - 021
پست الکترونیک : nutrition@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.