شنبه ٠٤ تير ١٤٠١ - 
1 2
 
منو اصلی
بروزرسانی
تاریخ آخرین بروز رسانی:1393/04/05
 
صفحه اصلي > اخبار 
 
 


  چاپ        ارسال به دوست

چه غذاها و نوشیدنی هایی با وارفارین تداخل دارند؟

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه با بیان این که برخي مواد غذايي مي‌توانند ميزان اثر وارفارين را در بدن فرد تغيير دهند، گفت: باید به تداخلات این دارو با مواد غذایی توجه شود.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم تغذیه، دکتر غزاله اسلامیان با تاکید بر توجه به تداخلات داروها با مواد غذایی گفت: بیماران باید داروها را طبق دستور پزشك مصرف کنند و به تداخلات دارویی و غذایی نیز توجه ویژه داشته باشد.

به گفته وی وارفارین (کومارین/کومادین)  یکی از داروهایی است که تداخلات غذایی مهمی دارد و باید از این نظر مورد توجه قرار گیرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: وارفارین، یک داروی ضد انعقاد خوراکی است که جلوی لخته شدن خون را از طریق مهار ساخت فاکتورهای انعقادی می گیرد.

به گفته وی لخته شدن طبيعيِ خـون یک عامـل حيـاتی در جلوگیری از خونریزی اسـت اما لختـه شدن غيرطبيعي خون در داخل شريان‌ها و وريدها تهدید کننده سلامت فرد است.

دکتر اسلامیان با اشاره به این که وارفارین بر روی لخته‌های ایجاد شده تأثیری ندارد و فقط مانع تشکیل لخته می‌شود تاکید کرد: وارفارین باید تحت نظارت دقیق پزشک مصرف شود و ممکن است در برخی بیماران تا پایان عمر مصرف این دارو الزامی باشد.

تداخلات غذایی وارفارین

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه یادآور شد: برخي مواد غذايي مي‌توانند ميزان اثر وارفارين را در بدن فرد  تغيير دهند. بنابراین باید به تداخلات این دارو با مواد غذایی توجه شود.

وارفارین و مواد غذایی

دکتر غزاله اسلامیان به بیماران توصیه کرد: در مصرف گریپ فروت، کرنبری (قره قاط) و انبه احتیاط کنید؛ در صورت مصرف مداوم و زیاد آب گریپ فروت، انبه، آب انبه و عصاره انبه، تاثیر وارفارین افزایش می یابد و احتمال خونریزی زیاد می‌شود.

به گفته وی بیماران باید از زیاده‌روی در مصرف زنجبیل، سیر و زردچوبه نیز پرهیز کنند.

وارفارین و ویتامین K

این عضو هیئت علمی دانشگاه درخصوص رژیم غذایی بیماران مصرف کننده وارفارین گفت: تغذیه این افراد باید به نحوی باشد که ویتامین K موجود در غذای هر روز میزان ثابتی داشته باشد زیرا دریافت کم یا زیاد این ویتامین بر اثر وارفارین تاثیر می گذارد.

وی خاطرنشان کرد: مصرف مقدار زیاد ویتامین K در رژیم غذایی باعث غلیظ شدن خون و افزایش نیاز به وارفارین می شود. مقدار کم این ویتامین در غذا نیز باعث رقیق شدن خون شده و نیاز به وارفارین را کاهش می دهد.

دکتر اسلامیان تاکید کرد که در مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین K  باید احتیاط صورت گیرد زیرا زیاده روی و یا عدم مصرف این مواد هیچ کدام به نفع بیمار نیست.

وی از مهمترین منابع حاوی ویتامین K به سبزی های دارای برگ ‌های پهن سبز رنگ، چای سبز، اسفناج، آویشن، پیازچه، شلغم، انواع کلم ها، مارچوبه، کاهو و روغن کانولا (کلزا) اشاره کرد.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه سایر مواد غذایی نظیر جگر، پنیر، شیر و زرده تخم‌ مرغ نیز حاوی ویتامین K هستند.

وی به بیماران توصیه کرد:  اين مواد غذايي را به طور متعادل و منظم مصرف کنند اگر یک روز مقدار زيادی مصرف کند و روز دیگر مصرف نداشته باشد در این صورت باید مقدار دارو تغیير کند.
دکتر اسلامیان تاکید کرد: منجمد کردن مواد غذایی باعث تخریب و از بین رفتن ویتامین K می‌ شود اما حرارت، تأثیر چندانی بر روی آن ندارد.

وارفارین و مکمل ها
این عضو هیئت علمی دانشگاه به بیماران توصیه کرد که بیماران قبل از مصرف هر نوع مکملی چه گیاهی و چه غیرگیاهی حتما با پزشک خود مشورت کنند.

وی افزود: به دلیل تداخل وارفارین با داروهایی چون جینسینگ و جینکوبیلوبا حتما در صورت تجویز با پزشک معالج خود مشورت کنید؛ زیرا این مکمل‌ها دارای فعالیت ضد انعقادی هستند و باعث افزایش اثر و احتمال خونریزی می شود.

دکتر اسلامیان با اشاره به شباهت کوانزیم Q۱۰ از نظر ساختمانی  به ویتامین K  گفت: این ماده نیز ممکن است بر لخته شدن خون اثر بگذارد بنابراین مصرف این دارو همراه با وارفارین باید تحت نظر پزشک و با مشورت انجام گیرد.

وی توصیه کرد بیماران به برچسب مولتی ویتامین مینرال هایی که حاوی جینسینگ و کوآنزیم Q۱۰ هستند توجه کنند.

https://sbmu.ac.ir/index.jsp?siteid=518&fkeyid=&siteid=518&fkeyid=&siteid=198&pageid=45167&newsview=117216


٠٩:٥١ - چهارشنبه ١١ خرداد ١٤٠١    /    عدد : ١١٧٢٧٥    /    تعداد نمایش : ٨٦


برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
 انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور  
آدرس:تهران،شهرک قدس(غرب)،بلوار شهیدفرحزادی،خیابان شهید حافظی(ارغوان غربی)،پلاک 7
تلفن : 22357483 - 021
پست الکترونیک : nutrition@sbmu.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.