چهارشنبه ٠١ آذر ١٣٩٦ - 
1 2
 
منو اصلی
 
صفحه اصلي > معاونت پژوهشی > گروه های پژوهشی > گروه تحقیقات صنایع غذایی 
 
 

 

گروه تحقيقات صنايع غذايي:


گروه تحقيقات صنايع غذايي متشكل از بخش هاي تكنولوژي، شيمي، ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي مواد غذايي بوده و در زمينه های ياد شده فعاليت مي‌نمايد.

  چشم انداز:

 تحقيق و توسعه و بررسي روش هاي مناسب توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي براي نيل به خودكفايي در صنايع غذايي و ارتقاء كيفيت محصولات توليدي و ايمني مواد غذايي .

 رسالت گروه :

تعریف و ارائه راهکارهای مناسب جهت بررسي و انتخاب روش هاي لازم و کافی براي توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي.

 اهداف:

  • بررسي و شناسايي گونه هاي مناسب مواد اوليه براي فعاليتهاي مختلف،
  •  ارزشيابي مواد خام، پخته و فرايند شده متداول در كشور و واردات از كشورهاي مختلف،
  •  بررسي آلودگيهاي ميكروبي و شيميايي مواد غذايي،
  •  بررسي روشهاي مناسب غني كردن مواد غذايي با توجه به نيازهاي مناطق مختلف کشور،
  • بررسي روشهاي كم كردن و جلوگيري از ضايعات مواد غذايي،
  • بررسي امكانات دسترسي به منابع جديد غذايي،
  • بررسي راههاي نيل به خودكفايي از لحاظ مواد اوليه، تكنولوژي دانش فني و غيره در ارتباط با صنايع غذايي مختلف،
  •  انجام امور تحقيق و توسعه براي واحدهاي صنايع غذايي، بررسي امكانات كاربرد منابع بيولوژيك در صنايع غذايي.

  

فعالیت ها:

ارائه و اجراي طرح هاي تحقيقاتي مرتبط با كنترل كيفي غذا و تغذيه

برگزاري و همكاري  در اجراي كنگره های مرتبط

مشارکت در تدوین استانداردهای غذائی، ایزو و کدکس

بررسی علمی و کارشناسی نوآوری ها، اختراعات و واردات مواد غذایی مورد استعلام از سوی سازمان های مرتبط

عناوين اهم طرح هاي تحقيقاتي گروه تحقيقات صنايع غذايي

 آلاينده ها
-  بررسي ميزان باقيمانده آفت كشها در محصولات صيفي عرضه شده در ميدان اصلي ميوه و تره بار شهر تهران سال 1383
 - بررسي آلودگي سبزي هاي خام ( سبزي خوردن و سالاد ) به باكتري هاي بيماريزا در استان تهران سال 87-1386 و تاثير انواع ضدعفوني كننده ها بر اين آلودگي
 - اندازه گيري سرب، كادميوم، آهن و روي در سوسيس و كالباس عرضه شده در فروشگاههاي زنجيره اي شهر تهران
 - تعيين ميزان نيترات در انواع كاهو، سيب زميني و گوجه فرنگي مصرفي شهر تهران به دو روش اسپكتروفتومتري وHPLC
 - بررسي آلودگي ميكروبي ادويه هاي عرضه شده در خرده فروشي هاي شهر تهران در سال 1386
 غني سازي
- غني سازي ماكاروني با تيامين، ريبوفلاوين، نياسين و آهن و تأثير فرآيند توليد ماكاروني، انبارماني و پخت ماكاروني بر اين ريز مغذيها
- ارزشيابي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك ( بخش غني سازي آرد با اسيد فوليك در استان گلستان)
- مخمر نان غني شده از سلنيوم
 نان
- تعيين روند بياتي نان هاي سنتي و روش هاي به تاخير انداختن آن
- فرمولاسيون و توليد پوشش هاي خوراكي برپايه پلي ساكاريد، پروتئين- ليپيد و بررسي كاربرد آنها در افزايش زمان ماندگاري نان باگت
- توليد و فرمولاسيون نان حجيم بدون گلوتن فراويژه با استفاده از آنزيم ترانس گلوتاميناز و صمغ هاي گوآر و زانتان
- به كارگيري بيوترانسفورماسيون مخمر جهت غني سازي نان با عناصر فلزي

 روغن فرموله كردن و توليد آزمايشگاهي اسپرد(Spread) كم چرب و كم ترانس
- تعيين عمر مفيد دو نمونه روغن فرموله شده سرخ كردني در مقياس پايلوت و بررسي عمر انباري چيپس توليدي
بانك اطلاعاتي علوم و صنايع غذايي كشور

 توليد فراورده هاي رژيمي
- بررسي امكان فرمولاسيون و توليد شيرين كننده هاي جانشين شكر بر پايه آسپارتام و مقايسه ويژگيهاي حسي محصولات توليد شده با شكر و تعيين پاسخ گليسمي آنها
- فرمولاسيون و توليد كالباس كم چرب با استفاده از نشاسته اصلاح شده ذرت
 به کارگیری فناوری های نوین زیست فناوری و نانوفناوری در صنایع غذایی
- تولید مایکو پروتیین، زانتان، اسید سیتریک، خمیر ترش مایع، و...

 نوشیدنی ها

- تولید آبمیوه های پروبیتیک و پری بیوتیک

- تولید دمنوش های گیاهی

شير و فراورده هاي آن

- انطباق فرآورده هاي شير با استاندارد ملي ايران

 

   دانلود فایل : اعضاء هئيت علمي گروه تحقیقات صنایع غذایی.pdf           حجم فایل 295 KB
پیوندهای مهم
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

پایگاه اطلاع رسانی دولت

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
 
 انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور  
آدرس:تهران،شهرک قدس(غرب)،بلوار شهیدفرحزادی،خیابان شهید حافظی(ارغوان غربی)،پلاک 7
تلفن : 22357483 - 021
پست الکترونیک : info@nnftri.ac.ir

 

© تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شهید بهشتی می باشد.