×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/08/24 - 11:09
  • بازدید : 94
  • تعداد بازدید : 92
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

برگزاری بیستمین جلسه شورای عالی انستیتو با حضور وزیر بهداشت

 

بیستمین جلسه شورای عالی انستیتو روز یکشنبه مورخ ۲۱ آبان ۱۴۰۲ در دفتر وزارتی با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آمادگی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور برای ارتقای ایمنی و امنیت غذایی کشور خبر داد.

به گزارش روابط عمومی، دکتر علیرضا زالی در جلسه شورای‌عالی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع غذا و توجه ویژه رییس جمهور به موضوع ایمنی و امنیت غذا اظهار کرد: انستیتو تغذیه به عنوان بازوی علمی، تحقیقاتی و پژوهشی وزارت بهداشت می‌تواند در خصوص دو امر استراتژیک ایمنی و امنیت غذایی همکاری کند.
 

وی با اشاره به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی انستیتو و قدمت ۷۰ ساله آن افزود: در سالهای اخیر مدل موفقی از فرایند ادغام نظام سلامت در انستیتو متجلی شده است که تلفیقی بین آموزش، پژوهش و خدمت‌رسانی است.

به گفته دکتر زالی هم اکنون ۵۷۰ دانشجو در انستیتو و دانشکده تغذیه شاغل به تحصیل هستند که ۱۷۰ نفر از آنان در مقاطع  دکترا و کارشناسی ارشد هستند. همچنین ۵۶ عضو هیئت علمی به صورت همزمان در انستیتو و دانشکده تغذیه به ارایه آموزش و پژوهش و خدمت‌رسانی مشغول هستند که ۱۹ نفر آنان صرفا عضو هیئت علمی انستیتو هستند.

دکتر زالی از آمادگی دانشگاه برای رونمایی از سه طرح بزرگ ملی در انستیتو تغذیه تا پایان سال خبر داد.

به گفته وی الگوی مصرف مواد غذایی در شهروندان ایرانی، بحث الگوی مصرف و سبد غذایی مطروح سه طرح مذکور هستند.

وی در ادامه به برخی از دستاوردهای سال گذشته انستیتو تغذیه نظیر انتخاب مجدد انستیتو به عنوان مرکز همکاری با WHO، اجرای پروژه مواد غذایی رایج ناسالم در منطقه مدیترانه شرقی توسط EMRO و همکاری‌های مهم با WHO و یونیسف اشاره کرد.

رییس دانشگاه خاطرنشان کرد: ایران در حوزه غذا جایگاه مهمی دارد و دومین تولید کننده گندم جهان است.

وی افزود: میزان اصناف ما در حوزه مواد غذایی حدود ۲۰ برابر نرم جهانی است و این امر نشان دهنده جایگاه ممتاز غذا در ایران است.

به گفته دکتر زالی ایران در تولید برخی محصولات استراتژیک غذایی نظیر زعفران، انگور و پسته، دارای جایگاه بین‌المللی در جهان است.

ارایه طرح‌هایی برای خدمت‌رسانی به اقشار نابرخوردار از سوی انستیتو تغذیه

وی در ادامه سخنان خود به ارایه چند طرح از سوی انستیتو تغذیه در زمینه خدمت رسانی به اقشار نابرخوردار پرداخت که تهیه ساشه‌های غذایی برای تامین نیازهای غذایی کودکان زیر شش سال و مادران باردار در مناطق محروم، طراحی بسته‌ها و برنامه‌های غذایی برای نذورات مذهبی با همکاری بنیاد برکت از آن جمله بود.

وی با اشاره به افزایش و توسعه ارتباط انستیتو با صنعت یادآور شد که برخی از محصولات انستیتو بر اساس درخواست بخش صنعت با مشاوره علمی انستیتو تولیدشده است.

دکتر زالی با اشاره به آمادگی انستیتو تغذیه در راستای حرکت به سمت تولید غذای فراسودمند گفت: غذای فانکشنال یا فراسودمند یا عملگرا علاوه براین که تامین کننده سلامت است می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را نیز ریشه کن کند.

رییس دانشگاه ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با برخی صنایع برای تامین برخی مواد غذایی فراسودمند در بوفه‌های مدارس خاطرنشان کرد که با کمک وزارت آموزش و پرورش می‌توان برنامه‌های غذایی مناسب کودکان را در مدارس ترویج دهیم.

وی در خاتمه سخنان خود با اشاره به برخی از برنامه‌های جاری انستیتو تغذیه از تلاش و زحمات دکتر مرتضویان و اعضای انستیتو و دانشکده تقدیر کرد.

ضرورت تدوین نقشه تغذیه در کشور

وزیر بهداشت نیز در این جلسه و در جمع اعضای شورای‌عالی انستیتو ضمن تاکید بر تدوین نقشه تغذیه کشور گفت: توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم از وظایف ماست و برای توجه به تغذیه مردم در مناطق محروم باید برنامه عملیاتی تدوین و اجرایی شود.

دکتر عین‌اللهی افزود: لازم است در این نقشه، مناطق آبی، قرمز، نارنجی و زرد کشور از نظر وضعیت تغذیه مشخص باشد تا بتوان آمایش سرزمینی لازم در موضوع تغذیه را صورت داده و سیاستگذاری کرد.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد ارتباط وسیع این انستیتو با بخش‌های دانشگاهی و صنعتی کشور، توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم را از وظایفی برشمرد که برای آن باید برنامه عملیاتی تدوین و اجرایی شود.

دکتر عین اللهی عنوان کرد: این انستیتو از نقاط قوت وزارت بهداشت است که علاوه بر تحقیق، در برنامه‌ریزی و اجرا نیز نقش دارد و سایر سازمان‌های مرتبط باید از این انستیتو به عنوان اتاق فکر استفاده کنند.

وزیر بهداشت این که بخش زیادی از سوغاتی‌ها و غذاهای ایرانی دارای قند فراوان هستند را یک مشکل فرهنگی ذکر کرد که برای سلامت افراد مشکل ساز بوده و بیماری دیابت را افزایش می‌دهد.

به گفته وی برخی نقاط کشور که مشکل دیابت بیشتری نسبت به مناطق دیگر دارند، باید در برنامه‌ریزی‌ها و تدوین نقشه تغذیه مورد توجه ویژه قرار گیرند.

دکتر عین‌اللهی با بیان این که بیماری از طریق غذا و هوا ایجاد می‌شود و برای کنترل آن باید برنامه ریزی کرد، افزود: برنامه‌های هر استان برای تغذیه باید خاص آن استان باشد زیرا مشکلات استان‌ها نیز بومی و وابسته به شرایط هر استان است.

وزیر بهداشت با تاکید بر الگوسازی به عنوان یک راهبرد در تغذیه گفت: رستوران‌های استاندارد که غذای سالم تهیه و توزیع می‌کنند باید در استان‌های گوناگون وجود داشته باشند و مورد تشویق قرار گیرند.

وی در پایان سخنان خود تربیت نیروی انسانی متخصص تغذیه در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را اقدامی راهبردی دانست و بر آموزش بهورزان و مراقبان سلامت در زمینه تغذیه تاکید کرد.

 

در ادامه جلسه دکتر امیر محمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به اهمیت غذا در زندگی انسان، سلامت، فروش و برندسازی، اشتغال زایی و کارآفرینی، حفظ و اشاعه میراث فرهنگی، سنت و اصالت را از پیامدهای غذا عنوان کرد.

دکتر مرتضویان با بیان اینکه غذا یکی از مهمترین عوامل گردهمایی انسان‌ها در جهان است، آن را یک میراث فرهنگی برشمرد که در ایران دارای قدمت و سابقه فرهنگی شش هزار ساله است.

وی غذا را موضوع جالبی برشمرد که دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است و یکی از مهمترین و پایدارترین لذت‌های غریزی انسانی است.

در ادامه این نشست پیشنهادها و مواردی مطرح و در نهایت نیز مواردی به تصویب رسید.

بیستمین جلسه شورای‌عالی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲ به ریاست دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و با حضور معاونان درمان، تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، رییس سازمان غذا و دارو، معاونان و مشاوران وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد کشاورزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در وزارت بهداشت برگزار شد.

https://sbmu.ac.ir/all_news/%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%AA%D9%88-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%86%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D9%86%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1

  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 134835
کلید واژه
معصومه رحمانی
خبرنگار

معصومه رحمانی

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب