طرح تحقیقاتی ارزیابی رژیم غذایی و سبک زندگی بیماران ایسکمیک قلبی در مقایسه با جمعیت عادی
دکتر مرجان عجمی مجری طرح تحقیقاتی عنوان کرد: ریسک فاکتورهای تغذیه ای نقش مهمی در ایجاد بیماری های کاردیومتابولیک نظیر بیماری های قلبی ایسکمیک دارند. درشت مغذی ها و ریز مغذی های رژیم غذایی و جایگزینی آن ها با یکدیگر در الگوهای مختلف غذایی می تواند مجموعه ای از تداخلات پیچیده را ایجاد کند که نقش مهمی در ابتلا به بیماری های قلبی یا پیشگیری از آن دارد. در این مطالعه نشان داده شده است افرادی که در رژیم غذایی خود دریافت بالاتر دوکوزاهگزانوئیک اسید که یک اسید چرب غیر اشباع بلند زنجیره است و عمدتا در انواع ماهی های چرب یافت می شود و همچنین لیکوپن بیشتر از سیزیجات و میوه ها دریافت میکنند احتمال کمتری برای ابتلا به بیماریهای ایسکمیک قلب دارند. پیشنهاد میشود در راستای ترویج مصرف رژیم غذایی سالم جهت پیشگیری از بیماری های غیر واگیردار و به خصوص بیماری های قلبی سیاست گذاری های مناسب انجام شود.