انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در هفتمین نشست کشوری مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت بر تقویت مرجعیت علمی و نقش کلیدی در توسعه پایدار منطقه تأکید کرد
تهران - هفتمین نشست کشوری مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت (WHO Collaborating Centers) روز چهارشنبه، ۲۸ آبانماه ۱۴۰۴، با گردهمایی نمایندگان این مراکز، مقامات بلندپایه وزارت بهداشت (شامل معاونتهای بینالملل، تحقیقات و فناوری و بهداشت) و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت در ایران و دفتر منطقه مدیترانه شرقی، در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد. در این نشست تخصصی، مراکز همکار به ارائه گزارشی از تاریخچه، دستاوردها، سیاستها، برنامههای آتی و راهبردهای خود برای ارتقای سطح همکاریها و افزایش اثرگذاری در عرصههای ملی و منطقهای پرداختند.

سخنرانی نماینده انستیتو: از پیشینه درخشان تا افقهای آیندهنماینده انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در این نشست، با اشاره به شش دهه فعالیت بیوقفه در عرصههای آموزش، پژوهش و تولید شواهد برای سیاستگذاری در حوزه غذا و تغذیه، و همچنین سه دهه همکاری مستمر و سازنده با سازمان جهانی بهداشت، دستاوردهای ملی و بینالمللی این انستیتو را تشریح کرد و این سابقۀ همکاری را نشان دهندۀ عزم این انستیتو برای تثبیت مرجعیت علمی خود و ایفای نقشی مؤثر در پیشبرد سلامت غذایی منطقه از طریق همکاریهای بینالمللی ساختاریافته دانست.
وی در ادامه به ارائه جزئیات فعالیتهای مشترک با دفتر منطقهای WHO، اقدامات انجامشده در چارچوب همکاری با دفتر کشوری، و همچنین تحلیل چالشهای پیشرو در تعامل با مراکز داخلی و کشورهای منطقه پرداخت. نماینده انستیتو با تأکید بر ضرورت ارتقای نقش و کارکرد مراکز همکار در معماری نظام سلامت، این همکاریهای راهبردی را پیشران اصلی تحقق اهداف توسعه پایدار، بهویژه در حوزه «امنیت غذایی و تغذیه» در سطوح ملی و منطقهای دانست.در خاتمه این نشست، شرکتکنندگان بر لزوم بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای گسترده پژوهشی و آموزشی مراکز همکار، تقویت نقش این مراکز در پیشبرد اهداف و برنامههای سلامت در سطوح ملی و منطقهای و تثبیت و نهادینهسازی جایگاه مراکز همکار به عنوان بازوی علمی و تولید شواهد در توسعه برنامههای سلامت تأکید کردند
نظر