×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1399/07/05 - 12:37
  • بازدید : 147
  • تعداد بازدید : 42
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور:

روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی یکی از علل اصلی سوء تغذیه است

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی، یکی از علل اصلی سوء تغذیه در این دوران است که منجر به افزایش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلا به بیماری های عفونی و تشدید آن ها می شود.




 



سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اعلام کرد: روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی، یکی از علل اصلی سوء تغذیه در این دوران است که منجر به افزایش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلا به بیماری های عفونی و تشدید آن ها می شود.



به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور دکتر جلال الدین میرزای رزاز با بیان این مطلب گفت: دو سال اول زندگی برای رشد، تکامل و سلامت انسان در دوران های بعدی زندگی، دوره ای کلیدی است. تاخیر در رشد، بیماری های دوران کودکی و کمبود ویتامین ها و موادمعدنی می توانند اثرات غیرقابل جبرانی در سال های بعد داشته باشد.



وی افزود: سوء تغذیه در دو سال اول زندگی سبب ابتلا به بیماری ها و افزایش احتمال مرگ و میر و تاخیر در تکامل ذهنی و حرکتی می شود و در طولانی مدت نیز با نقص عملکرد ذهنی و توانایی جسمی، اختلال در سلامت دوره نوجوانی و بزرگسالی همراه است. روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل اصلی سوء تغذیه در این دوران است که منجر به افزایش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلا به بیماری های عفونی و تشدید آن ها می شود.



سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور بیان داشت: توجه برای تامین تغذیه مناسب شیرخواران باید قبل از بارداری با تغذیه سالم مادر شروع شود و با مراقبت های ضروری برای بارداری سالم، زایمان ایمن و حمایت های پس از زایمان برای شروع به موقع و تداوم تغذیه با شیر مادر ادامه یابد.



دکتر رزاز در ادامه اظهارداشت: شیر مادر حاوی مواد مغذی موردنیاز شیرخوار و آنتی بادی های لازم برای مقابله با عفونت ها است. شروع اولیه و به موقع تغذیه با شیر مادر در ساعات اولیه زندگی و تداوم تغذیه انحصاری با شیرمادر در شش ماه اول زندگی، می تواند سلامت شیرخواران را تضمین کند.



وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر در پیشگیری از بیماری های عفونی، گوارشی وتنفسی، آلرژی، دیابت، ام اس، سوء تغذیه و چاقی موثر است، گفت:  عدم تغذیه با شیرمادر می تواند منجر به افزایش در مرگ شیرخواران به دلیل عفونت های تنفسی شود و احتمال ابتلا به عفونت های مکرر گوش را افزایش دهد. تغذیه انحصاری با شیرمادر در 6 ماه اول زندگی خطر ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را در طول عمر فرد کاهش می دهد. تغذیه باشیر مادر ضریب هوشی کودکان را افزایش می دهد و موجب پیوند عاطفی مادر و کودک می شود و در تکامل روانی و اجتماعی کودکان در آینده نقش پررنگی دارد.



سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور فواید شیردهی برای سلامت مادر را شامل جلوگیری از خونریزی، کاهش وزن مناسب پس از زایمان در زنان شیرده، وابستگی عاطفی و کاهش استرس، فاصله گذاری در تولد فرزندان، پیشگیری سرطان های پستان و تخمدان و تاثیر بر تراکم استخوان دانست.



دکتر رزاز به قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و آیین نامه اجرایی مصوبه سال 1374 مجلس شورای اسلامی و الحاقات بعدی آن در سال های بعد، اشاره کرد و افزود: حمایت از مادران شیرده و ایجاد امکانات لازم برای تسهیل شیردهی زنان شاغل و همچنین ممنوعیت تبلیغات تغذیه مصنوعی، بستر مناسبی را برای ترویج تغذیه با شیر مادر در جامعه فراهم می کند.



وی افزود: در برنامه ملی ترویج شیردهی، مادران، اصل اول هستند و کادر درمانی باید خدمات آموزشی را در این زمینه به مادران ارائه دهند. دومین اصل، حمایت از شیردهی مادران است که برای اجرایی شدن این اصل و گسترش فرهنگ تغذیه با شیر مادر حتی باید در اماکن شهری و اداری از این امر حمایت شود. اصل دیگر این برنامه، حفاظت از شیردهی مادران است و جامعه باید از محیط سلامت شیردهی مراقبت کند.



سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اضهار داشت: مادری موفق به تغذیه کامل و انحصاری شش ماهه با شیرمادر می شود که از اعتماد به نفس، مهارت عملی کافی و از مشورت با افراد متخصص برخوردار باشد. گفتنی است، در مطلب بعدی به راهکارهای شیردهی موفق اشاره خواهیم کرد.


  • گروه خبری : اخبار عمومی
  • کد خبر : 96815
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب