مصرف اتفاقی گیلاس کرم خورده سلامت افراد را تهدید نمیکند
دکتر گلبن سهراب متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی گفت: کرمهای داخل گیلاس سمی نیستند و نمی توانند در بدن انسان زنده بمانند، بنابراین مصرف تصادفی آن ها برای سلامت خطری ندارد.
دکتر گلبن سهراب متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی گفت: کرمهای داخل گیلاس سمی نیستند و نمی توانند در بدن انسان زنده بمانند، بنابراین مصرف تصادفی آن ها برای سلامت خطری ندارد.
ایشان با اشاره به این که چندین گونه مگس مختلف از آفتهای میوه گیلاس محسوب می شوند، اظهار کرد: این مگس ها از مگس های خونی کوچکترند و تخم های آن ها زیر پوست گیلاس قرار می گیرد.
وی با اشاره به این که معمولا در هر گیلاس فقط یک تخم گذاشته می شود که بین ۵ تا ۸ روز به لارو یا همان کرم تبدیل می شود افزود: این کرمهای کوچک به یه سمت هسته می روند که فرآیند آن بین ۱۰ روز طول می کشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد که اگر از حشره کشهای مناسب استفاده نشود در بیشتر باغ ها بیش از ۷۰ درصد گیلاسها آلوده به کرم هستند.
دکتر سهراب ادامه داد: کرمهای داخل میوه گیلاس سمی نیستند و نمی توانند در بدن انسان زنده بمانند بنابرای مصرف تصادفی آنها هیچ خطری برای سلامت ندارد.
وی توصیه کرد: گیلاسهای آلوده به آفت و کرم معمولا روی آب شناور می مانند.
وی همچنین درباره کپکهای خاکستری یا آبی که وارد هسته میوه هلو می شوند نیز توضیح داد: انواع کپکها و قارچهایی که وارد هسته هلو شده و موجب تغییر رنگ آن می شوند می توانند با تولید سم سلامت انسان را به خطر بیندازند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با بیان این که کپک خاکستری و یا سایر انواع قارچها موادی هستند که در برخی میوههای رسیده مشاهده می شود ادامه داد: زمانی که هلو را باز میکنید اگر هسته و اطراف آن کپک زده است بهتر است از آن استفاده نکنید.
وی هشدار داد: معمولا میوههایی که روی درخت دچار کپک زدگی می شوند به این دلیل که در حال اتصال با شاخه شکافهای عمیقی دارند ، مکان مناسبی برای ورود حشرات، کپک ها، قارچها و باکتریها هستند.