گزارش فعالیت شهریور ماه سال 1399 معاونت دانشجویی و فرهنگی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور؛
گزارش فعالیت شهریور ماه سال 1399 معاونت دانشجویی و فرهنگی انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی به شرح ذیل ارایه می شود.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
اهمیت تغذیه در سلامت بارداری و نسل آینده
عضو هیئت علمی گروه تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: بدون تردید، یکی از بزرگترین آرزوهای مادران، به دنیا آوردن نوزادی سالم است. بدین جهت مادران تلاش می کنند تا با عوامل موثر برای داشتن دوران بارداری سالم و آسان آشنا شوند و تا جای ممکن، از عوامل زیان آور دوری جویند. توجه به وزن گیری مادر و تغذیه سالم در دوران بارداری، متضمن سلامت مادر و جنین در آینده است.
شهادت مظلومانه و غریبانه
حضرت امام رضا ( ع ) برهمگان تسلیت باد
رحلت پیامبر اسلام حضرت محمد ( ص )
و شهادت امام حسن مجتبی ( ع ) تسلیت باد
شعار روز جهانی غذا 16 اکتبر برابر با 24 مهرماه 1399:
همه با هم برای رشد و تغذیه پایدار رفتار ما آینده ماست
مدیرگروه تحقيقات سياستگذاري و برنامه ريزي غذا و تغذيه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوراعلام کرد:نظام غذا و تغذیه درشرایط فعلی همه گیری کووید19در زيرنظامهايتولید،فرآوری،سلامتوتوزیع به ویژه با افزايش بيكاري، توقف برخي از مشاغل ناشي از قرنطينه و الزام به خانه نشيني، افزایش هزینه های درمانی و بهداشتی، افزایش قیمت سبد غذایی و کاهش دسترسی به انرژی و مواد مغذی مطلوب در دهک های پایین درآمدی تحتتاثیرقرار مي گیرد. به این ترتیب، حفظ دسترسی به غذای سالم و مغذی بخشی اساسی از پاسخ به بیماری همه گیر COVID-19به ویژه برای جوامع فقیر و آسیب پذیر است که بیشترین آسیب را از همه گیری و شوک های اقتصادی ناشی از آن می بینند.
آژیر قرمز برای پرهیز از ضایعات غذا در کشور آینده ما در گرو اقدامات امروز ما
یاد داشت دکتر جلال الدین میرزای رزاز رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به بهانه 24 مهر روز جهانی غذا
24 مهرماه
روز جهانی غذا گرامی باد
شعار روز جهانی غذا 16 اکتبر برابر با 24 مهرماه 1399: همه با هم برای رشد و تغذیه پایدار رفتار ما آینده ماست
مدیرگروه تحقيقات سياستگذاري و برنامه ريزي غذا و تغذيه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشوراعلام کرد:نظام غذا و تغذیه درشرایط فعلی همه گیری کووید19در زيرنظام هاي تولید،فرآوری،سلامت وتوزیع به ویژه با افزايش بيكاري، توقف برخي از مشاغل ناشي از قرنطينه و الزام به خانه نشيني، افزایش هزینه های درمانی و بهداشتی، افزایش قیمت سبد غذایی و کاهش دسترسی به انرژی و مواد مغذی مطلوب در دهک های پایین درآمدی تحت تاثیرقرار مي گیرد. به این ترتیب، حفظ دسترسی به غذای سالم و مغذی بخشی اساسی از پاسخ به بیماری همه گیر COVID-19به ویژه برای جوامع فقیر و آسیب پذیر است که بیشترین آسیب را از همه گیری و شوک های اقتصادی ناشی از آن می بینند.
انتخاب و آماده سازی هوشمندانه غذاها ، اولین گام در کنترل وزن کودکان است
انتخاب و آماده سازی هوشمندانه غذاها ، اولین گام در کنترل وزن کودکان بوده و توصیه می شود در میان وعده های غذایی روزانه ی کودکان، بیشتر از میوه ها ، سبزی ها ، لبنیات کم چرب، مغزها و خشکبار استفاده شود.
امنیت غذایی به عنوان دسترسی به مقدار مواد غذایی و سلامت تغذیه ای مورد تاکید بوده است
امنيت غذايي پيوسته به عنوان هدف اصلي سياست هاي توسعه و دسترسي به مقدار كافي مواد غذايي و سلامت تغذيه اي همواره بعنوان يكي از محورهاي اصلي توسعه و زير ساخت مهم پرورش نسل هاي آينده كشور در بعد از انقلاب مورد تاكيد بوده است. هر چند دولت در چارچوب سياست هاي توسعه روستايي و كشاورزي، اقدامات قابل توجهي را آغاز كرده و به ويژه اين سياست ها بويژه در سال هاي اخير در افزايش ميزان توليد بخش قابل توجهي از محصولات اساسي غذايي موثر بوده اند و حتي با اجراي طرح محوري گندم توانسته است به خودكفايي در اين محصول راهبردي در سال جاري (1383) برسد، اما در فراهم كردن امكان دسترسي پايدار به امنيت غذايي براي همه افراد جامعه چندان توفيقي حاصل نشده است. به عبارتي درحالي كه اين سياست ها تا حد زيادي سبب ارتقاي امنيت غذايي ملي شده اند، ولي به علت وجود نابرابرهاي پايدار درآمد و ثروت در توزيع و فراهم كردن بستر موثر و پايدار آن در سطح خرد (خانوار) موفق نبوده است.